Szkolenie - i wszystko jasne jak Słońce
Dlaczego warto brać udział w szkoleniach? Jakie korzyści płyną dla pracownika, a co może zyskać firma? Walorów wszelkiego rodzaju kursów doszkalających jest wiele. Wiedzą o nich również użytkownicy programów firmy LeftHand.
2016-08-01, 12:20

Uczestnictwo w szkoleniach jest doskonałym sposobem na zdobycie dodatkowych kwalifikacji. Niesie to ze sobą szereg korzyści istotnych zarówno dla firmy jak i jej pracowników. Firma uczestnicząca w szkoleniach idzie z postępem, liczy się na rynku swojej działalności i jest godnym przeciwnikiem dla konkurencji. Uczestnictwo w szkoleniach może zaowocować zwiększonymi zyskami w firmie oraz poszerzeniem obszarów działalności, a także pozyskaniem nowych klientów.

Korzyści istotne z punktu firmy to przede wszystkim dobrze wykwalifikowany pracownik, który umiejętnie wykorzystując zdobytą wiedzę może usprawnić swoją wydajność w pracy. Przeszkolony pracownik może też dzielić się zdobytymi umiejętnościami i doświadczeniem z pozostałymi pracownikami, czym z pewnością zachęci do indywidualnego rozwoju poszczególnych członków zespołu.

Korzyści istotne z punktu widzenia pracownika to zdobywanie nietuzinkowych umiejętności popartych certyfikatami. Zdobyta wiedza i doświadczenie przyczynia się do umacniania pozycji pracownika w firmie, pracownik wykwalifikowany jest potrzebny i ceniony. Podnoszenie kwalifikacji często wiąże się z awansem i podniesieniem zarobków, co jest ważną motywacją do pracy. Innym plusem uczestnictwa w szkoleniach jest kontakt z ludźmi, możliwość porównania doświadczeń, zacieśnienia współpracy. Zwiększa się możliwość zatrudnienia na wymagającym rynku pracy. Pojawiają się nowe perspektywy pracy zawodowej.

LeftHand szkoli

Firma LeftHand - producent oprogramowania księgowego dla firm, inwestuje w rozwój swoich klientów. Do zakupionych programów oferuje przeprowadzenie szkolenia.

29 lipca br. w siedzibie firmy odbyło się szkolenie z zakresu obsługi programu LeftHand Pełna Księgowość dla Stowarzyszeń i Fundacji. Aby dowiedzieć się więcej na temat programu na szkolenie przybyli przedstawiciele pięciu organizacji: Stowarzyszenia Przyjaciół Piątki, Międzyszkolnego Klubu Sportowego „Korona Wilanów”, Fundacji Kraina Inspiracji, Ludowego Klubu Sportowego Polonia Jaszowice oraz Fundacji Akademia CSG. Szkolenie poprowadził prezes firmy– Pan Mariusz Gonera.

Uczestnicy w miłej atmosferze i przy filiżance herbaty mogli dowiedzieć się m.in. jak płynnie i pewnie posługiwać się programami księgowymi, jak krok po kroku zacząć pracę z programem, na co należy zwrócić uwagę, jakich błędów unikać oraz jak zoptymalizować pracę z wykorzystywaniem programu, tak by możliwe było zaoszczędzenie jak największej ilości czasu. Po zakończeniu wykładu i praktycznej prezentacji prowadzący odpowiedział na pytania uczestników.

Na zakończenie, uczestnicy szkolenia otrzymali certyfikaty ukończenia kursu obsługi programów księgowych LeftHand.

Też chciałbyś wziąć udział?

Firma LeftHand prowadzi kompleksową ofertę szkoleniową z zakresu obsługi programów:

• LeftHand Mała Księgowość
  • LeftHand Mała Firma
  • LeftHand Sprzedaż i Magazyn
  • LeftHand Pełna Księgowość

Szkolenia są prowadzone indywidualnie oraz grupowo. Przy większej ilości osób w grupie, koszt szkolenia jest niższy. Istnieje również możliwość dojazdu do klienta.

Przy zakupie pełnego pakietu programu LeftHand Pełna Księgowość (przez pakiet rozumiana jest licencja na program + abonament na aktualizacje + abonament na pomoc techniczną)  w ofercie dla firm, biur rachunkowych i stowarzyszeń, to szkolenie z obsługi programu w siedzibie firmy, w Warszawie, dla jednego pracownika jest za darmo!

Więcej informacji na stronie firmy: www.lefthand.pl

Ewelina Melaniuk
Specjalista ds. marketingu