Jak kupić dobry program księgowy nie angażując jednorazowo pełnych środków?
Każda firm chce pracować na najwyższej jakości programach księgowych, handlowych i kadrowo-płacowych. Musimy zdawać sobie sprawę z tego, że jakość kosztuje i tego typu programy nie są tanie. Czy to oznacza, że są przeznaczone tylko dla wybranych klientów? Oczywiście, że nie.
2016-08-03, 13:03

Nierzadko zdarza się, że klient chce kupić program, ale niekoniecznie chcesz inwestować jednorazowo sporą sumę gotówki. Waha się, czy nie lepiej wybrać jakąś tańszą opcję na rynku, która jednak nie do końca będzie spełniała jego oczekiwania. I tu pojawia się idealna opcja – leasing.

Firma LeftHand wspólnie z Grenke Leasing, wiodącym leasingodawcą na wartości niematerialne i prawne przygotowała specjalną ofertę leasingu programów księgowych i kadrowo-płacowych LeftHand. Klienci otrzymują znacznie lepsze warunki na zakup programów w formie Grenke Leasing niż mogli sami wynegocjować.

Zakup programu w leasingu w LeftHand

Proces zakupu programów LeftHand w leasingu to trzy kroki:

1. Kontakt z działem handlowym firmy LeftHand w celu zgłoszenia chęci zakupu programów LeftHand w firmie leasingu.
  2. Oczekiwanie, maksymalnie 1 dzień, na decyzję leasingową ze strony Grenke Leasing.
  3. Finalizacja formalna transakcji i odesłanie przez klienta wypełnionych dokumentów.

Warto wspomnieć, że LeftHand wynegocjował dla swoich klientów uproszczoną procedurę leasingową aż do kwoty zakupu wynoszącej 30 000 PLN. Okres leasingu może trwać od 18 do nawet 48 miesięcy. To klient decyduje na jaki okres oraz jaki rodzaj rat, miesięczne czy kwartalne będą dla niego bardziej dogodne. Minimalna kwota zamówienia do leasingu to 3000 zł netto.

Dlaczego warto?

Zalet leasingu operacyjnego dla klientów LeftHand jest wiele. Zaliczyć do nich można m.in.:

• redukcja kosztów początkowych – klient nie musi angażować własnych pieniędzy na zakup i wdrożenie profesjonalnych programów LeftHand,
  • spłata rat leasingu może być dokonywana praktycznie z bieżących dochodów,
  • pełne odliczenie VAT z faktury leasingowej,
  • zmniejszenie obciążeń podatkowych – raty leasingu operacyjnego w całości są kosztami uzyskania przychodu zmniejszającymi podstawę opodatkowania (tarcza podatkowa),
  • elastyczny okres spłaty – sami decydują Państwo jak długo będzie trwał okres leasingu.

Klienci decydują się na tę opcję

Jednym z ostatnich leasingujących klientów w firmie LeftHand było biuro rachunkowe Tax Polonica Sp. z o.o. Pani Elżbieta zdecydowała się na zakup pełnego pakietu w tej opcji, w trakcie zmiany oprogramowania na inne niż dotychczas użytkowane. Sam proces złożenia i sfinalizowania wniosku zajął zaledwie kilka dni. W dopełnieniu formalności, nie przeszkodził zaplanowany urlop naszej klientki.

Zachęcamy Państwa do kontaktu z naszym działem handlowym w celu odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące zakupu naszych programów w formie leasingu.

Zespół analityków firmy LeftHand

Ewelina Melaniuk